2016. április 2., szombat

Akinek nincs esze legyen notesze (napi tervező)

A mai takarítós nap. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha nekem nincs egy pontos rendem akkor a munkám fele se készül el. Ha annak idején diagnosztizálnak engem is, akkor jó eséllyel megkaptam volna az ADHD jelzőt. Ebből a hiperaktivitásom jól tudom kamatoztatni, a figyelemzavarom meg listácskákkal kezelem.

Tudom,hogy a következő terv nem teljes, lehet még rajta csiszolni, de egy normál állapot fenntartásához tökéletes :) És akkor jöjjön ő a tervező:


Alapvetően nem rajongok a fekete fehér dolgokért, kivéve ha az ruha, azért lett ennyire színes. Ha ránézek, nem megy az élettől is a kedvem, pedig ez ha úgy nézzük a takarításról szól, éstudjátok hogy van ez:

" A házimunka nem öl meg, de minek kockáztassunk."


  • A helló alá megy az épp aktuális dátum
  • Alatta található egy rész ahova beírhatod hogy épp milyen teendőid vannak, pl: Szülői, kori Pistikének, Úszás 16:30-tól, Nyárigumi stb stb
  • Alatta egy szabadon felhasználható, kerülhetnek ide célok, ajándékötletek szülinapra, vendéglista, ha kevés lenne a fenti rész akkor annak a folytatása stb 
  • Nekem bekerült egy blogos rész, ahova az ötleteimet jegyzem de te kitakarhatod és akár mehet a kedvenc idézeted is rá.
  • Van még vizes rész, hogy ne felejtsem el a napi 8 pohárt
  • Takarítási teendők, szobákra osztva
  • Reggeli/esti feladatok 
  • És menütervező bevásárló listával. Alulra felírod a reggelit, uzsit, ebédet, vacsorát és felé, hogy mit kell venned a boltban. Én viszem magammal és pipálgatok, mert ha nem gyorsan felkúszik az a fránya számláló 20.000ft felé :/

Úgy használom, hogy van egy nem használt vékony gumis mappám, ráfogatom a gumival és viszem magammal helységről helységre és szorgosan pipálom az elvégzett dolgokat. Amióta ezt használom sokkal rendezettebb mederben folyik az életünk 3 gyerek mellett, mert mint tudjátok:

Gyerek mellett takarítani olyan, mint hóviharban havat seperni. :)

Remélem hasznos segítség lesz nektek is, ha valaki szeretné, keressen meg facebookon:


És elküldöm pdf-ben. Köszönöm, ha visszajelzel, hogy mennyire tartottad hasznosnak az írást és azt is fa megosztod másokkal is. 

Puszi!
Ancika



5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik...de én képtelen vagyok bármit betartani a terveimből...mindég jönvalaki, vagy egy telefon...anyasegíts...

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó. Csinálok valami ilyesmit laminálva, és akkor még környezetbarát is.
    Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy tetszett nektek :)

    VálaszTörlés
  4. Mara, van olyan, hogy nekem is csak 2 nap alatt sikerül teljesíteni a listát, mert összejönnek a dolgok, nem kell mindig maximalistának lennünk ;)

    VálaszTörlés
  5. A laminálás jó ötlet :) Én is megcsinálom, Köszi!

    VálaszTörlés