2013. október 8., kedd

Rákóczi túrós

 A tésztához ezek kellenek:
250 g. liszt, 80 g. vaj, 50 g. porcukor, 1 tojás, 1/2 dl. tejföl, késhegynyi szódabikarbóna.
A töltelékhez: 500 g. áttört túró, 150 g. cukor, 25 g. búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl. tejföl, 2
tojásfehérje habbá verve.
A tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g. cukor.

 A tészta hozzávalóit összegyúrod, fehérre sütöd, megkened baracklekvárral. Összekavarod a töltelék hozzávalóit rá öntöd, majd mehet vissza sülni. Addig felvered a tojásfehérjét a cukorral, majd a megsült túrósra nyomod. Megbarnítod a sütőbe, majd baracklekvárt kanalazol a rácsok közzé. Nekem nem jött be a zacskós túró, mert nagyon száraz lett, így legközelebb a kis téglalap alakú tömbben kaphatót fogom használni.

and the English one:
For the dough they need:
250g. flour, 80 g. butter, 50 g. powdered sugar, 1 egg, 1/2 oz. sour cream, a pinch of baking soda.
For the filling. 500 grams. mashed cottage cheese, 150 g. sugar, 25 g. semolina, 2 egg yolks, 1 oz. sour cream, 2 egg whites beaten into a foam.
The top 4 egg whites, 90 g. sugar.
We still need to add apricot jam, putting the baked dough base brush.
Crumple the dough ingredients and bake. Put the jam on it.
Puts the mixed filling. Go back to bake. Until then you beat the egg whites with the sugar. You push on the top with the icing bag. Golden brown oven. 180C degrees.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése