2014. április 17., csütörtök

Zöldborsó főzelék tükörtojással

Gyerek korom kedvenc menzás étele. Volt Miskolcon régen az az önkiszolgáló étterem a Centrum sarkán emlékeztek rá? Most könyves bolt van a helyén. Amikor arra jártunk anyukám mindig oda vitt be ebédelni és annál finomabb borsófőzeléket még nem ettem mint amit ott adtak. A fasírt receptjét nem tudom,  így a tükörtojásos verziót szoktam készíteni a gyerekeim nagy örömére, mert ahogy régen én, most ők vannak oda érte :)




Végtelenül egyszerű elkészíteni. Odateszed főni a borsót kicsi delikáttal annyi vízben, hogy épphogy  ellepje. Ha megpuhul felöntöd tejjel. Sózod, cukrozd és vagy habarással vagy rántással sűríted, ahogy jobban szereted. Én személy szerint a tejbe keverem a lisztet és úgy főzöm össze. Készen is vagy, fasírttal vagy tükörtojással tálald.

Cook the peas(1000g) in salted water to barely cover. When soft pour in milk(9 dl). Add salt(1 ts), sugar ( 2 spoon), and flour(1 or 2 spoon) and milk(1dl) mixture and cook it together. We are done, serve it with fried eggs or meat loaf.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése