2013. április 2., kedd

Húsvéti sonka utóélete:

Nektek is maradt meg húsvéti sonkátok? nekünk egy tányérnyi ott pihen a hűtőbe, viszont én rosszúl leszek, ha megint sonkát kell ennem főt tojással :S




Minden éven az van, hogy húsvét után 3 napig mást se csinálunk, csak a maradékokat esszük, az idei készülődés elég jól sikerült, a franciasaláta délre elfogyott, szegény férjemnek vacsira össze kellett dobnom egy kukorica salátát (persze ő nem bánta, mert az a kedvence). A sütemények elosztogatva, egy darab sincs itthon. Viszont a sonka....

Na de most nem vagyok hajlandó szenvedve enni és már ki is találtam 3 receptet amivel el lehet tüntetni az hűtőből(receptért kattints a képre):

1. recept:
Megfőzöm a kedvenc burgonya krémlevesünket  és a tetejére megpirítom hagymával a felcsíkozott sonkát






2. recept:
Fehér babból bab krémlevest főzök, amit pirított sonka és kenyérkockákkal tálalok:




3. recept(én ma ezt főzőm meg):
 Felcsíkozom a sonkát és csirkemellel, tejszínes csírkés tésztát csinálok belőle.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése