2013. április 4., csütörtök

Nigella gyümölcskenyere

Durván csokis, durván gyümölcsös így tényleg csak igazi édesszájúaknak ajánlom, viszont az én férjem imádja.
Roughly chocolate, coarsely fruity, very sweet, but my husband loves it.



Hozzávalók

350gr aszalt szilva feldarabolva
250gr mazsola
200gr aszalt vörösáfonya
150gr aszalt sárgabarack feldarabolva
175gr vaj
175gr barna/nád cukor
175ml méz
125ml Amaretto likőr
2 narancs kifacsart leve (ha bio narancs akkor héja is mehet bele)
1tk fahéj / fűszerkeverék
2ek hollandi kakaópor
100 gr fekete csoki
3 tojás felverve
150gr liszt
75gr darált mandula
0,5tk sütőpor
0,5tk szódabikarbona

Elkészítés

Egy nagyobb edénybe belerakjuk a gyümölcsöket, vajat, cukrot, mézet, likőrt, narancsok levét (és reszelt héját), csokit és a kakaóport. Alágyújtunk és megolvasztjuk.
Mikor a keverék homogén, levesszük a tűzről, kevergetjük egy kicsit, hogy hűljön, majd beleöntjük a tojásokat és gyorsan elkeverjük.
A száraz összetevőket egy tálban kimérjük, alaposan elkeverjük, majd a folyékony összetevőkhöz öntjük, és jól összekeverjük.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd a 150°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk. Légkeverésesen 1 óra alatt készre sül, tűpróbával megbizonyosodhatunk róla.



ingredient
350gr chopped prunes
250g raisins
200g dried cranberries
150g dried apricots, chopped
175gr butter
175gr brown / cane sugar
honey 175ml
Amaretto Liqueur 125ml
2 squeezed orange juice (organic if you can peel oranges can go into it)
1tk cinnamon / spice mix
2ek Dutch cocoa powder
100 g dark chocolate
3 eggs beaten
150g of flour
75gr ground almonds
0.5 teaspoons baking powder
0.5 teaspoons bicarbonate of soda

preparation

Put into a container, fruit, butter, sugar, honey, liqueur, orange juice (and zest grated) chocolate and cocoa powder. Put on the fire and melted.

When the mixture is homogeneous, remove it from the heat, stir in a little while to cool, then stir in the eggs and stir quickly.

The dry ingredients in a bowl, weighed, thoroughly mixed, and then poured into the liquid ingredients and mix well.

A baking paper lined pan, and then put at 150 ° C preheated oven Convection bake finishing course in 1 hour, needle probes for sure.

1 l tejjel főzött puncs vagy vanília pudinggal tálaljuk. / 1 l of boiled milk punch or vanilla pudding and serve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése