2013. április 16., kedd

kacsa confit / duck confit





Hozzávalók:
Kacsa hús, én általában 1- 2 combot teszek bele, szárnytövet, és a mellét, és ha kapok hozzá májat is. Ehhez tudnotok kell, hogy kacsát általában anyukámtól szoktam kapni, ti bármelyik részét használhatjátok. / duck
1 narancs héja / 1 orange peel
1 fokhagyma / 1 garlic
1 tk kakukkfű /  1 tsp thyme
1 tk rozmaring / 1 tsp rosemary 
1 ek boróka bogyó (kb 10-15) /  1 tbsp juniper berries (10-15)
1 ek só / 1 tsp salt
frissen darált, vagy egész bors / freshly ground or whole peppercorns
 2-3 babérlevél / 2-3 bay leaves

Tedd a húst egy zárható zacskóba és öntsd rá a fűszereket. / Put the meat in a lockable bag and pour the seasoning.

Facsard ki a narancs levét és öntsd rá. / Squeeze the orange juice and pour it.


 Jól dörzsöld át a húsokat a fűszeres lével és tedd 2 órára a hűtőbe, de egy estére is ott hagyhatod ./
Rub well into the meat of the spicy juice and place in the refrigerator for 2 hours, but may leave it there for one night.

Aztán tedd jénaiba, öntsd fel kacsazsírral, hogy ellepje és 160 C fokon lassan süsd meg. /
Then put jénaiba, pour in duck fat to cover and bake at 160 C. slowly.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése