2013. február 21., csütörtök

kalács nyuszik

Hozzávalók:
1 kg sima liszt
8dkg cukor
10dkg vaj vagy margarin
9dl tej
3dkg élesztő
1 kávéskanál só

Az élesztővel, 1dl langyos tejjel és 3 ek liszttel kovászt készítünk, és langyos helyre tesszük. A cukrot, sót a langyos tejben feloldjuk. A lisztet a kovásszal és a tejjel 20 percig dagasztjuk. A vége felé az olvasztott vajat is bele dolgozzuk.  A tésztát langyos helyen egy órát kelesztjük.  Majd vajjal megkenve formázzuk, a tetejét megkenjük tojással alacsony hőfokon megsütjük.
Én szoktam tenni pici vizet a sütő aljába, szebben feljön :)

in English
cakes bunnies

Ingredients:
1 kg flour
sugar 80g
100g butter or margarine
milk 9dl
30g yeast
1 teaspoon salt,

 the yeast, 1 dl warm milk 3 tablespoons flour and yeast were prepared and placed in a warm place. The sugar, salt was dissolved in warm milk. The leaven in the flour and milk Knead for 20 minutes. Towards the end, it worked well in the melted butter. The proofed dough in a warm place for an hour. Then formed into greased with butter, brush the tops with egg roast at low temperature. , I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully









3 megjegyzés:

  1. Oh my! Your work is beautiful! I hope you can translate this - I am going to make some of your bunny rolls today!

    VálaszTörlés
  2. A 9 dl tej nagyon durva! Nem írtál el valamit?

    VálaszTörlés
  3. Elkészültünk 2 nyuszival. :)
    http://zabtej.blogspot.hu/2013/03/nyuszi-kalacs-husvetra.html

    VálaszTörlés