2016. június 3., péntek

A Miskolci Állatkertben jártunk :)

Ez a poszt az első az ajánlók között, elég sokfelé járunk és gondoltam megosztjuk veletek az élményeinket, vagy a csalódásainkat:) Nálunk az élményt ajándékba elv teljesül, innen ez a kalandozás, de mint az első, így ez kivétel lesz, hisz az ovis látogatás keretében jutottunk el erre a szuper kis kirándulásra.


Nem tudom, ti jártatok-e Nyíregyházán, de nekem az az egyetlen viszonyítási alapom, ahhoz képest itt kevesebb állat van, de még így is "közel 130 állatfaj 700 példánya tekinthető meg". Magyarra lefordítva, az én négyévesem a felénél közölte, hogy elég állatot látott, most már menjünk haza. :)

Ár érték arányban nézve nagyon megérte eljönni,és biztos, hogy a másik 2 gyerekkel újra ellátogatunk :) Itt jöjjön egy kis matematika:

2 felnőtt+3 gyerek Miskolcon: 4200ft Nyíregyházán: 10600ft
állatok száma: Miskolc: 130 faj 700 példánya Nyíregyháza: 500 faj 5000 példány
A gyerkek kb mindkettőt a felénél elunják, így ha keveset költenél akkor az előzőt, ha több állatot néznél meg akkor az utóbbit ajánlanám.

Mi be kell, hogy valljam, hogy ragaszkodunk mindkettőhöz, mert mindkettőnek megvan a maga bája. A nagy melegben a miskolciban csatangolunk diszkont áron és kisebb tömegben, majd a szeptemberi "kezdődik a suli" sokkot a nyíregyiben pihenjük ki.

Na de térjünk vissza az eredeti fonalhoz. Hatalmas parkoló várja az autóval érkezőket, ami természetesen ingyenes. Akik a tömegközlekedést választják, azok pedig az 1-es busz végállomásánál kell, hogy leszálljanak és sétálniuk kell egyet az erdei sövényen, vagy elkapnak egy Zoo járatot.

Nagyon kedves személyzet fogadott minket, mindenki mosolygott, a portás bácsinak mindenkihez volt egy jó szava. Ha fényképen szeretnéd megörökíteni a családot, 900ft ellenében készítenek rólatok közös fotót a portánál. Zoo csemegét(300ft) és minden gyerekeknek való kincset ismét csak a bejáratnál tudsz beszerezni. Mi egy tollból készült pillangóval lettünk gazdagabbak 100 ftért, de be kell hogy valljam engem a kristálykoponyák is majdnem elcsábítottak :)

Beljebb menve egy szuper kis játszótér hozza lázba a kicsiket
És ha már lázba hozásról beszélünk nagy élmény a szoborállatokon fényképezkedés és az állatsimogató is



És mivel ez egy állatkert, a végére jöjjenek az állatok, a teljesség igénye nélkül:

















Remélem tetszett az ajánlóm és te is elégedett leszel, ha ellátogatsz ide :)

XOXO Ancika

Ui.: ha megtetszett az ajánlóm és te is szeretnéd, hogy írjak rólatok, keress nyugodtan a blog facebookos oldalán :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése