2013. március 21., csütörtök

Csirkepaprikás

Csirke comb, alsó felső
1 nagy hagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
 só, bors, pirospaprika,  majoránna
1 ek liszt
1 kis  tejföl
Kép:mindmegette.hu


Egy kis olajon az apróra vágott hagymát majd, sorban a fokhagymát, a paprikát, paradicsomot megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a borst, majoránnát és pirospaprikát. Felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Hagyjuk vagy 3-5 percet rotyogni lassú tűzön, hogy érjenek össze az alapunk ízei. Addig készítsük elő a csirkecombokat. Vágjuk ketté, ha nem vettük külön a részeket és tisztítsuk meg, majd adjuk a pörkölt alapunkhoz, majd egy kis vízzel és sóval vagy ételízesítővel lassú tűzön készre pároljuk. A végén tejfölös habarással felöntjük és összefőzzük.

Főtt tésztával tálaljuk.

Chicken Paprikash:

4-4 Chicken thighs and legs
2 large onion
1 hungarian yellow pepper or cubanelle pepper
1 tomato
2 cloves of garlic
salt, pepper, paprika, marjoram
1 tbsp flour
1 cup sour cream or cooking cream

Finely chop onion and sautee it in a bit of oil. Add garlic, paprika, tomato, yellow pepper and sautee more until fragrant and softening. Add black pepper, marjoram and paprika.
Cook on low for 3-5 minutes to blend the flavours of the base together.
Meanwhile, prepare chicken legs. Separate thighs from legs, trim and clean pieces. Add to the onion base, salt to taste, pour a small amount of water and cook on low until chicken is soft.
Mix sour cream and flour into a smooth paste and mix into the paprikash.
Serve with noodles.
XOXO
                  Ancika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése