2013. március 13., szerda

Csokis meggy torta / chocolate sour cherry cake



1 csésze liszt / 1 cup fluor
1/4 csésze kakaópor / 1/4 cup cocoa powder
1/4 csésze mogyoró, blansírozott, pirított  /  1/4 cup
peanuts, blanched, roasted
 1/2 csésze porcukor / 1/2 cup icing sugar
1/4 teáskanál só / 1/4 teaspoon salt
1/2 csésze + 1 evőkanál sótlan vaj, hideg és darabokra vágva / 1/2 cup + 1 tablespoon margarine
1 tojás / 1 egg

8 dkg félédes csokoládé, felaprítva / 80g chocolate
3/4 csésze tejszín / 3/4 cup wipping cream
2 evőkanál sótlan vaj / 2 tablespoon butter

1 üveg meggy, vagy friss meggy /

1 bottle of cherries or fresh cherries

A tészta hozzávalóit aprító gépbe tesszük és összeturmixoljuk. Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. ha kihűlt kinyújtjuk a formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk majd a fagyasztóba tesszük 20 percre. Ha ez letelt 190-200fokon megsütjük kb 25 perc, de sütő függő, figyeld meg ne égjen. Kitesszük egy tányérra hűlni, ha kihűlt rápakoljuk a meggyet. A tejszínt a vajjal felmelegítjük, nem főzzük és beletesszük a csokit elkeverjük. (puding sűrűségűnek kell lennie, nekem több csoki kellett hozzá) ha elkevertük és már nem darabos akkor a meggyre öntjük, tejszínnel díszítjük

Put the dough ingredients into a food processor.
Wrap it in foil and put in the fridge for half an hour. when cool roll it out to form prod, prods it with a fork and put it in the freezer for 20 minutes.
Then Bake at 190 C degrees about 25 minutes, but depending on oven, watch it does not burn.
Exposing onto a plate to cool, when cool put the cherry on.
Warm cream the butter, do not cook and add the chocolate is mixed. (Pudding density should be, I had to add more chocolate) when mixed with the cherry pour and decorate with cream.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése