2013. február 28., csütörtök

Sztracsatella sütés nélkül/stracciatella

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=544592312239874&set=a.416872738345166.103795.416477748384665&type=1&theater
Sztracsatella sütés nélkül

1 liter tej, 4 US cup milk
 2 dl búzadara,  4/5cup semolina
 2 dl cukor, 4/5 cup sugar
 2 tojás sárgája,  2 egg yolk
csipet só, 1 pinch salt
 kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta,30 ladyfinger
12,5 dkg margarin,  125g margarine
1/2 dl tejszín, 1/5 cup whipped cream
 1 tábla étcsoki, 1 tablet of dark chocolate (grated)(100g)
 1 ek. kakaópor (keserű) 1 tbs. cocoa powder (bitter)
 
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.


Soak ladyfingers in milk. Place into 20x30cm pan. Mix the semolina, sugar, egg yolks and salt. Cook over medium low heat, stirring constantly until creamy. Whip in the butter. Place half over the arranged ladyfingers. Whip the cream and add half of the grated chocolate. Place half over the layers of ladyfingers and cream. Repeat the layers. Sprinkle with cocoa. Refrigerate overnight.

4 megjegyzés:

  1. Szia Anci!
    Ma, de legkésőbb holnap szeretném megcsinálni ezt a sütit. Viszont van egy kérdésem. A sütihez 1 liter tejet írsz, amiben el kell keverni a darát, meg a többit.
    A babapiskótákat milyen tejbe kell áztatni? Ahhoz nem írtál mennyiséget, vagy mégse egy liter tejben kell elkeverni a darát...?
    Szeretném, ha segítenél.
    Előre is köszönöm szépen!
    Üdv.: Éva

    VálaszTörlés
  2. ahhoz külön kell egy pici:) köszi az észrevételt

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gyorsan elkeszitheto , es nagyon finom !

    VálaszTörlés
  4. bocsánat, de a tejszín mennyisége nincs elírva?
    a 1/2 dl nagyon kevés, pláne, hogy 2 rétegben kerül a sütihez!
    köszi!....Marianna

    VálaszTörlés