2015. február 5., csütörtök
Szőlős-túrós pite
Szőlős-túrós pite
Elkevertem 20 dkg lisztet, 2 ek cukorral, 10 dkg olvasztott vajjal és 1 dl natúr joghurttal, majd 20 percre a hűtőbe tesszük. 25 dkg túrót elkeverünk, 1 vaníliás cukorral, 2 kanál cukorral, egy kevés reszelt citromhéjjal és 1 felvert tojással. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a túrót úgy, hogy 2 cmert elhagyunk az oldalaknál. Felhajtjuk a szélét és megpakoljuk szőlővel. 180 fokra előmelegített sütő alsó rácsán megsütjük. Ha nedvesebb a túró adjunk hozzá búzadarát, és ha biztosra akarunk menni akár piteformában elő is süthetjük a tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése